söndag, augusti 12, 2012

Gårdagskvällen var nästintill idyllisk om det inte hade varit för hur den abrupt avslutades. Allt klaffade så fint så man nästan inte tror det är sant då kvällen började hemma hos Sofie där vi tillsammans med Agnes satt & snackade & planerade kvällen som skulle innehålla en middag & dans. Som planerat kom sedan Alex, Kristian & Tobias inklampandes & "kidnappade" Sofie. Vi satte oss i en taxi & åkte till hamnen där pizzabudet vi ringt stod & väntade. Vi hoppade på den lilla överraskningen vi anordat inför födelsedagen & kvällens mys inleddes. Vi tog av Sofie ögonbindeln hon haft på sig & hennes lycka när hon insåg att vi hyrt en privatbåt var total. Båten tog oss ut på havet där vi åt, sjöng, drack, badade, öppnade presenter, tände fyrverkerier & tävlade i vem som kunde hålla balansen längst ståendes på kanten medans båten åkte. Flera timmar senare tog vi oss tillbaka mot hamnen. En överraskningsfest som blev en höjdarupplevelse för alla inblandade, om det inte vore för det som väntade näst.

Båten var fastbunden & vi skulle allesamman hoppa av för att ta oss mot nästa stopp i planeringen där dans & sång stod på schemat. Jag hoppade av först & blev vittne till händelseförloppet som skulle till att utspela sig. Jag stod på hamnens kant & väntade in Sofie som kom efter mig för att hjälpa henne över till fastland igen - men innan hon hunnit fram till mig råkar hon gå in i en vass kant & blir ståendes kvar. Skriket är iöronskärande & blodet, utan att överdriva, sprutar ut från hennes ben. Det blir snabbt en nyfiken folkmassa runt omkring oss medans vi agerar. Killen som kört båten drar av sig tröjan & knyter åt den runt Sofies ben medans jag & Agnes tillsammans håller tryck för såret. Taxichaufförerna vägrar att ta med henne för allt blod & ambulans går inte att få tag på. Det hela slutar med att Sofie får sätta sig bakpå en motorcykel medans vi andra kommer efter i taxi & på motorcyklar. Jag kommer fram precis efter Sofie har lagts in på ett rum & springer in med händerna fulla av blod för att hjälpa henne. Blir undanskuffad av sjuksköterskorna men demonstrerar emot dom & får därmed stanna. Inte långt efter kommer Agnes in på sjukhuset, även hon nerblodad, & tillsammans sjunger vi visor & försöker få Sofie att tänka på annat. 15-20 stygn & några sprutor morfin senare är hennes köttsår som uppmätte 1,5 decimeter långt med början under höger knä, 3 centimeter brett & 3 centimeter djupt igensytt & vi kunde bege oss hem. Något omskakade men glada för hur vi hanterat händelsen.

En fantastisk kväll som slutade otroligt olyckligt för den nyblivna 20-åringen. Välkommen till hard life aka vuxenlivet & ett minne för livet inristat i ditt ben. Nu ska jag traska över till scar leg för att glo film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar