måndag, oktober 31, 2011

We ♥ futsal

(Syster i kamp med en hallsbergs spelare)


Med inställningen att ha kul och att få lira lite boll åkte vi till Hallsberg för att spela futsal turnering. Men, om humöret är på topp brukar även resultatet bli därefter. Sagt och gjort, gårdagens cup slutade med en guldmedalj runt halsen efter jäkligt bra kämparinsats av hela laget. Det märktes att vi haft uppehåll och bara hunnit med en förberedande inomhusträning då dem flesta kände sig slitna och trötta inför finalen. Vi lyckades med uppgiften och på gårdagens middagsmeny stod GULDMEDALJ högst upp, mm mättande och gött.


Så här skrev NA:

Kumla började starkast och hade greppet om matchens första fem minuter. Precis som Hallsbergs BK börjat jobba sig in i matchen igen kom Kumlas 1–0-mål som en kalldusch dryga sex minuter in i matchen. Det var Louise Cederstand som tryckte in det som skulle bli segermålet bakom utmärkta Hallsbergsmålvakten Linda Vilhelmsson.

Även IFK Kumla bjöd svårflörtat motstånd mot Eker. Det blev en stenhård match där domaren fick ta till gula kort för att dämpa kampviljan. Men med en minut kvar av matchen lyckades Eker slå hål på Kumlaförsvaret. En minut som blev väldigt dramatisk då Jackie Nähl tilldömdes en straff sedan hon rivits ner av en Ekerspelare. Med 15 sekunder kvar satte hon straffen och säkrade en poäng och gruppspelsvinsten.

Resultaten

Gruppmatcher:
IFK Kumla - Hallsberg 1-0
IFK Kumla - IF Eker Örebro 1-1
IFK Kumla - Garphyttans IF 3-0


Kvartsfinal:
IFK Kumla - HOIF 3-0

Semifinal:
IFK Kumla - Hallsbergs BK (1-1) 6-5

FINAL:
IFK Kumla - Sturehov 1-0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar