söndag, oktober 17, 2010

Försöker komma underfund med varför livet ter sig som det gör. Varför vissa stigar leder åt helt skilda håll, medans andra i slutet smälter samman till en gemensam stig.

"Ibland tror vi på något vi kallar för ödet. Ödet skall tydligen vara förutbestämt, vi färdas mot olika destinationer av en okänd anledning. Enligt ödet är dessa destinationer redan förutbestämda i våra liv. Varför är de förutbestämda när vi själva gör våra val i livet? Har ödet alltid rätt? Väljer vi att kalla saker o ting för ödet när det stimulerar våra begär?

Vi stimuleras av förändringar, vi mår bra av förändringar men trots det är vi rädda för just förändringar. Varför är det så läskigt att lämna det gamla för det nya? Vi människor håller oss ofta till det vi känner oss säkra med. En förändring är inget vi finner säkert i början för vi har ingen aning om hur det kommer att utveckla sig i framtiden. Hur bra är en förändring när det äventyrar din dröm? När du tvingas göra ett vägval mellan en dröm, ödet eller verkligheten?

Varför inte tro på sig själv i vått och torrt och göra det man känner för att göra. Pengar, bostad och bilar är inte allt livet handlar om.Var aldrig rädd för att göra förändringar, för i slutändan är en förändring, en bra förändring även om det inte känns så i början. Glöm bara inte bort att du lever en gång och att alla möjligheter kanske bara kommer till dig en gång."

1 kommentar: